HZP Mariager 2014

 Den første Danske HZP, 6. sept. 2014 i Randers

Der blev skrevet historie, da 7 hunde og førere mødte op i Randers og deltog på den første HZP på Dansk jord. Det var fantastisk vejr på prøven og vi kunne gå i skjorteærmer hele dagen i strålende solskin. Prøveleder Leif Hansen og fru Helle, stillede husrum til rådighed og sørgede ved hjælp af frivillige hjælpere, for forplejning på dagen.

Der var stor interesse fra tilskuere og omkring 20 var mødt op for at følge dagens prøve og få et indtryk af denne prøveform. Der var to deltagerhold og de fordelte sig på et herre og et damehold. De Tyske dommere var omhyggelige med at forklare de enkelte dicipliner og opfordrede til frit at spørge hvis man var i tvivl om noget. Der blev set på hundens evner og ikke førerens, det var vi flere der var glade for!

Hold 2 startede på marken. Her ville dommerne gerne se et arealdækkende og flydende søg med jagtlyst og vi gik først i mose og senere på grønjord, der var både Fasaner, Harer, Agerhøns og Rådyr på terrænet.

Derefter gik turen til vandet og hundene viste at de alle var helt skudfaste, da der blev skudt hen over hunden mens den apporterer en kastet And. De viste også at de kunne løse opgaven at apportere en And skjult i sivene.

Til sidst var det slæbene som blev afviklet, først Fuglevildtslæb og derefter Kaninslæb, det magtede hundene også i fin stil. Alt i alt var dameholdet et stærkt hold :-)

Der var en rigtig god stemning på dagen og alle, både deltagere og tilskuere fik en på opleveren!