Dansk Viszla Klub

Dansk Vizsla Klub deltager i samarbejdet om Unghundetest UT og Avlstest AT. Oplysninger om racen og dens standard, aktiviteter og hvalpeliste, fås ved at besøge klubbens hjemmeside

Vizsla

Kort racebeskrivelse:


Ungarsk Vizsla & Historie og oprindelse: Vizslaen ”Magyar Vizsla” er racens ungarske navn, hvilket betyder ungarsk pointer.

Vizslaen er en stående jagthund af middelstørrelse og med en elegant fremtræden, noget letbygget,

med gylden pelsfarve i enten korthåret eller ruhåret variant.


Den besidder den fuldendte harmoni af skønhed og kraft. Den er ligevægtig og intelligent og har et livligt temperament.

Den er let og hurtig at afrette, og dens karakter tåler ikke godt nogen grov behandling. Dens nedarvede, gode egenskaber som udmærket hukommelse, lære- og kombinationsevne er fortrinlige. Disse egenskaber sikrer dens placering som vore dages moderne jagthund.


Ud over sin særprægede passion for jagt føler den sig godt tilpas i sin ejers bolig. På grund af disse egenskaber og sin tiltalende væremåde falder den også godt til som familiehund da den er glad for børn og kræver megen kontakt med sin familie. Dens fremragende tilpasningsevne er vidt bekendt – den arbejder utrætteligt også i den værste hede.


Af medfødte, gode egenskaber kan nævnes: En fortrinlig næse, en fast og statueagtig stand, udtalte anlæg for spor- og apportarbejde, vandpassion og især den fortrinlige evne til at holde kontakt. Den ruhårede variant, er i bygning lidt mere robust end den korthårede.Vizslaen er skabt til jagt og legemlig udfoldelse og kræver derfor en del motion.