Grosser Münsterländer

Dansk Münsterländer Klub deltager i samarbejdet om Unghundetest UT og Avlstest AT. Oplysninger om racen og dens standard, aktiviteter og hvalpeliste, fås ved at besøge klubbens hjemmeside

Grosser Münsterländer

Kort Racebeskrivelse:


Grosser Münsterlander, er en stående jagthund og hører til under de kontinentale racer. Det er en forholdsvis lærenem hund at arbejde med men det kræver træning ligesom med alle andre jagthunde. Men især i efterskudsarbejdet har den sin force. Den har en utrolig stor vilje og lyst til at udføre apporteringsarbejde for sin fører. Ligeledes ved schweissarbejdet er den utrolig sporfast og har en stor vilje til at udrede et spor. Men det kræver træning ligesom med alle andre racer, intet falder ned fra himlen! På marken går grosseren som de fleste andre kontinentale racer i et mellemstort søg. Den driver gerne med hals på hårvildt.

Grosseren er samtidig en fortrinlig familiehund som er meget børnevenlig. Den knytter sig meget til sin familie og vil helst være med til det hele. Hvis den kan komme af sted med det, placerer den sig gerne et sted hvorfra den kan holde styr på hele familien på en gang. Den kan sagtens tilbringe nogle timer i en hundegård, men den skal have kontakt med sin ”flok” dagligt. Den er vagtsom uden på nogen måde at være aggressiv. Racen hører til under Dansk Münsterländer Klub som med kleiner münsterländeren. Der stambogføres 2-3 kuld hvalpe om året som i de fleste tilfælde dækker efterspørgslen på hvalpe. Men ellers importeres der hvalpe fra Tyskland, hvor racen er stor. Er man interesseret i en hvalp, skal man kontakt hvalpeformidleren for grosserne gennem DMK. Så vil man være behjælpelig med at finde en hvalp.